četrtek, 11. marec 2010

Pomagajmo otrokom do še lepšega otroštva – 12 urno dobrodelno kolesarjenje po občini Ajdovščina

Pod sloganom ''Pomagajmo otrokom do še lepšega otroštva'' bo v soboto, 27. 3. 2010, ob 7.30, v Ajdovščini, začetek 12 urnega skupnega dobrodelnega kolesarskega treninga v organizaciji ŠD BIK.SI. Kolesarjenje bo potekalo po daljšem, 30 km dolgem krogu z okoli 370 višinskimi metri na krog, na relaciji OŠ Šturje (poleg Upravne enote Ajdovščina)-Izvir Hublja-Lokavec-Cesta-Dobravlje-Gojače-Črniče-Selo-Dobravlje-desno proti Velikim Žabljam-Male Žablje-ajdovska obvoznica-OŠ Šturje in krajšim krogom na relaciji, OŠ Šturje (poleg Upravne enote Ajdovščina)-Lokavec-Cesta-Dobravlje-Gojače-Črniče-Selo-Dobravlje-desno proti Velikim Žabljam-Male Žablje-ajdovska obvoznica-OŠ Šturje (ista relacija, vendar brez vzpona do izvira Hublja).

Vsak sodelujoči bo prispeval 10 € in prepeljal neomejeno število krogov, treningu pa se lahko priključi že zjutraj ali kadarkoli tekom dneva. Zbrana sredstva bodo nakazana šolskemu skladu OŠ Šturje iz Ajdovščine in bodo namenjena socialno šibkejšim in ogroženim družinam, da se bodo lahko njihovi otroci s čim manj obremenjevanja družinskega proračuna udeleževali šole v naravi. Gre za kolesarjenje, a je poudarek predvsem na druženju in dobrodelnosti, ne pa na tekmovalnosti. Uporaba čelade in upoštevanje cestno prometnih predpisov bo obvezno. Tega treninga se lahko udeleži kdorkoli, lahko služi tudi kot priprava na Dirko okoli Slovenije, vsak pa lahko po lastni želji prevozi katerikoli krog ali kombinacijo obeh v smislu, da se jo udeleži čim več zainteresiranih kolesarjev. Mladoletni otroci se lahko tega treninga udeležijo le v spremstvu staršev. Dobrodelna sredstva bodo lahko prispevali tudi drugi prisotni, ki ne bodo kolesarili.

Predvidoma bomo za en krog porabili 1 uro in 10 minut. Zbor udeležencev bo vsaj 15 minut pred startom vsakega kroga. Zaključek treninga bo med 19.30 in 20.00.

V primeru res slabega vremena (močan naliv ali burja) bo ta trening prestavljen na kasnejši datum. Še več informacij dobite na 041 687 069 (Andrej).

Ni komentarjev:

Objavite komentar