četrtek, 17. marec 2011

Dobrodelno kolesarjenje v Trebnjem

Dober kolesarski prijatelj članov našega društva in ležeči ultramaratonec Aleksej Dolinšek organizira v Trebnjem, v soboto, 26. marca 2011, dobrodelno 12 urno kolesarjenje s sloganom “S kolesom za kolo”. Seveda se ga bom udeležil tudi sam, k udeležbi pa vabim vse, ki berete ta blog.

Aleksej je več o tem napisal na http://www.ad-venture.si/:

Življenje je kljub vsemu lepo

Vožnja s kolesom je za marsikoga vir sprostitve, zdravja in dobrega počutja. Takšni užitki pa so mnogim ljudem žal nedostopni. To velja tudi za Ivano Gornik in Srečka Petkovška, obema je usoda spremenila življenje, saj sta zaradi nesreče pristala na invalidskih vozičkih. Toda življenja kljub temu ni konec in tudi invalidi se lahko ukvarjajo s športom.Kolesa na ročni pogon so v Sloveniji še redka, a omogočajo svobodo, možnost gibanja na svežem zraku in samostojnost. Tako kot vsa oprema za invalide, pa so ta posebna kolesa izjemno draga in večini nedostopna. Športno društvo Ad-venture.si se je zato odločilo, da Ivani in Srečku izpolni to veliko željo, ter jima pomaga pri pridobitvi koles na ročni pogon.

Tudi invalidi so lahko športno aktivni

V ta namen organiziramo v soboto, 26. marca dobrodelno 12 urno kolesarjenje po občini Trebnje. Druženje, ki se bo pričelo v mestnem parku ob osmi uri zjutraj, bo trajalo vse do večera. Kolesarili bomo na 24-kilometrski krožni trasi: Trebnje-Štefan-Občine-Železno-Dobrnič-Rdeči Kal-Jordan Kal-Dečja vas-Trebnje, ter zbirali prostovoljne prispevke. Pridružili se nam bodo tudi kolesarji invalidi ter kolesarji na posebnih kolesih.

Na štartno-ciljnem prostoru v mestnem parku se bo v dopoldanskih urah odvijala eko tržnica, predstavljena bo turistična ponudba naše občine, poskrbljeno bo za okrepčilo kolesarjev ter servis koles. Za vse sodelujoče pa bodo v gostišču Opara na ta dan pripravili tudi posebno ugodno kolesarsko ponudbo.

Pridružite se nam, naredite nekaj zase ter za Ivano in Srečka;pomagajte »s kolesom, za kolo«. V primeru dežja bo prireditev prestavljena na 23.april.

Štartnina / prostovoljni prispevek 10€ ali po zmožnostih. Vse informacije na tel: 040 468 242 (Aleksej).

Ni komentarjev:

Objavite komentar