torek, 24. april 2012

327,9 km brevet ''Po Dolenjski in Beli krajini''

Bliža se brevet ''Po Dolenjski in Beli krajini'', ki bo to soboto, 28.4.2012, s štartom med 6. in 7. uro na parkirišču Motela Prepih (par km iz Novega mesta v smeri proti Metliki), kjer bo po največ 20 urah tudi cilj.

Trasa bo zelo! razgibana in bo potekala na relaciji Novo mesto - Mokronog - Dečja vas - Dobrnič - Veliki Gaber - Žužemberk - Ponikve - Nova vas - Čabar - Stari trg - Vinica - Semič - Vahta - Novo mesto.

Vreme bo sončno in toplo!

Trasa kar precej km poteka po neprometnih cestah in slikoviti ter manj poseljeni pokrajini. Zelo lep je del od Osilnice dalje ob Kolpi. Pa še prej del po Hrvaškem ob Čabranki, od Nove vasi do meje, belokranjski del od Kanižarice dalje, sploh gre cel brevet po zelo lepih krajih, je pa res, da so na nekaterih delih ceste slabše kakovosti, kot je že Aleksej napisal. Res je precej klancev, ampak noben od njih ni nek ekstrem.

Obvezen napotek udeležencem: do MP Podplanina je kar dolg nevaren in zelo strm spust, ki bi lahko povzročal težave predvsem ob morebitni mokri cesti. V vrhnjem delu tega spusta je na desni strani nezavarovan kanal za meteorne vode, tako da res previdno.

Še en napotek: nikar ne pozabite osebne izkaznice!!!! Če je ne boste imeli, vas naši policaji ne bodo spustili na Hrvaško in se bo potrebno vrniti - v prej omenjeni klanec, dolg nekaj km, naklona tudi 17%, potem pa je še precej kilometrov do civilizacije.

Na KT v Osilnici nam bodo v Hotelu Kovač za ceno 5,5€ pripravili pašto in solato, pa tudi na cilju bo možno pojesti kaj toplega, saj imajo v Motelu Prepih vsako soboto poroke in bo ob urah, ko se bomo vračali v cilj, kuhinja še odprta. To je seveda opcijsko in odvisno od vsakega posameznika posebej, če se odloči za to.

Tisti, ki bomo del tega breveta, bomo uživali, kogar ne bo, mu bo pa lahko žal!

Ni komentarjev:

Objavite komentar